Möten 2021

På grund av rådande omständigheter med Covid-19 hölls Börsdamernas lunchträffar digitalt fram till och med juni 2021.

Börsdamerna träffas nio gånger per år. Varje möte består av mingel, lunch samt en intressant gästföreläsning. Nätverket är en inspirerande mötesplats, ett forum för information, inspiration och utveckling.


2 december 2021 gästade Jan Boris-Möller Börsdamernas julmiddag

Årets sista träff gästades vi av Sveriges enda matingenjör Jan Boris-Möller, som hade till uppgift att ge oss ingredienserna för en lugn och fridfull jul med familj, släkt och vänner 🤶🎄Åtminstone när det gäller pusselbiten 🧩 maten – vad vi ska äta, hur, när och varför.

Jan pratade om vikten av att planera, delegera och låta människor ta ansvar fullt ut (det där med tillit kan vara vanskligt) 😉 och fokusera på SKÅFFA, nämligen

SMAKEN
KONSISTENSEN
ÅTGÅNGEN
FÄRGEN
FORMEN
ANPASSNINGEN

– och rekommenderade oss att börja från slutet, vilka är det egentligen som ska äta? Riktigt intressant, spännande och med mycket humor – stort tack 🙏 💐 Jan Boris-Möller för att du ville gästa oss denna kväll.


11 november 2021 gästade Börsdamerna Lena Friblick på Botildenborg

Börsdamsträff på Botildenborg! Vilken fantastisk verksamhet och vi var alla imponerade av Lenas driv och passion för att sprida social mångfald och hållbarhet kring att odla i stan. Maten var också en stor hit som gjorde att vi gärna vill komma tillbaka i olika format.

Tack alla som kom och hjälpte oss att bidra till denna fantastiska verksamhet!


7 oktober 2021 gästade vi Heléne Lloyd, Funnys Äventyr

👇 Börsdamernas oktoberträff hade vi på Funnys Äventyr i Malmö AB
där VDn Heléne Lloyd visade oss runt och med största passion och engagemang tog oss in i sagornas värld ☺️

👌 Ett underbart place mitt i Malmö för alla åldrar, det gäller bara att ta fram sitt barnasinne, sin fantasi och sin lekfullhet. Och sedan just go for it!

Tack igen Heléne 🙏 💐 för inspirerande rundtur och fantastiskt god lunch. Tack till alla 🙏 Börsdamer med gäster som kom och bjöd på sitt barnasinne.


2 september 2021 gästade Nellie Erberth, SVT Nyheter Malmö

👉 På Börsdamernas första möte för hösten fick vi den stora förmånen att lyssna på Nellie Erberth, modig reporter och onlinespecialist på SVT Nyheter i Malmö. Nellie har under våren, tillsammans med en kollega, gjort en stor granskning av den organiserade brottsligheten i Skåne.

👇 Hon delade engagerat med sig av ett spännande researcharbete – om bluffande bröder som fakturerat arbete de aldrig utfört, om hur de lämnat upprivna trädgårdar och kaos efter sig, om förtvivlade människor som levt under hot, om hur svarta affärer nästlat sig in i kommunerna där allt på pappret sett bra ut, välfyllda CVn, underskrifter och prestigefyllda exsamensintyg när allt egentligen var bluff och båg från början till slut.

Tack alla 🙏 för en jättespännande och engagerande kväll. Mycket känslor rev det upp och många livliga samtal ledde det till vid den efterföljande middagen 🍴🍷


3 juni 2021 gästade Ewa-Gun Westford, presstalesperson för Skånepolisen

På ett genuint och generöst sätt, med både energi, humor och en stor portion allvar summerade hon sina 45 år som kvinna i en mansdominerad värld och t o m delade med sig av några personliga tankar och känslor kring den kritikerrosade serien Den tunna blå linjen som satt Malmö på världskartan. Okey, vi fick visserligen ingen inside information om det blir Sara och Magnus till slut, så vi får ”hija” oss till den nya säsongen 🤗  

Slottsträdgårdens Kafé i Malmö bjöd på fantastisk lunch och härlig miljö för vår aktivitet. Vädret var det inget fel på heller ☀️😎  

Tack alla som kom och roligt att ni ville bjuda med er gäster 🙏💜


6 maj 2021 gästade Liselott Lading
 
👇 Kolla in denna kvinna. Kvinnan med ett inopererat chip i handen, ett chip som innehåller information för att kunna legitimera sig och öppna dörrar. Liselott Lading heter hon, framtidsspanare som hjälper företag att tjäna pengar med hjälp av digital teknik och AI.
 
👉 Vi använder AI hela tiden, varje dag. Så varför fortsätter vi fråga oss vad AI är undrade Liselott helt retoriskt när hon utmanade, exemplifierade och inspirerade vid förra veckans digitala lunchföredrag.
 
👉 Liselott pratade bland annat om att transportera medicin med hjälp av drönare istället för riskfyllda transporter på dåliga vägar, om kyptovalutor och CRISPR-teknologi som kan hjälpa oss förändra vårt DNA och utrota sjukdomar, om äktenskap mellan människor och humanoida robotar, och om 3D-skrivare som printar om våra gamla kläder till nya.
 
👉 Det finns mycket positivt i denna utveckling. Och mycket som kan utnyttjas av onda krafter. Så klart. De etiska frågorna blir därför viktigare och viktigare. Så – hur kan vi eskalera den positiva utvecklingen och springa förbi de onda krafterna? Det är den stora frågan för mänsklighetens överlevnad avslutade Liselott med.
 
Tack alla som var med och så trevligt med så många gäster. Vi ses i juni!! IRL 😀😎☀️
 

15 april 2021 – Samir Smajic, Get Accept, gästade Börsdamerna

🙏 Stort TACK Samir Smajic för att du ville komma till Börsdamernas lunchträff och dela med dig av Get Accepts framgångssaga och hur ni bidrar till utvecklingen av Malmös näringsliv. Det är inte svårt att förstå att du är en person som ”får saker och ting gjorda”. Vi inspirerades alla av ditt driv, din passion, din energi, din rättframhet och din fullständiga avsaknad av rädsla.

Viktiga framgångsnycklar 🗝 för att lyckas som vi fick med oss

👉 Know your people – Know your data – Know your Numbers

👉 Riktning – Fokus – Tydlighet – Transparens – Mod

👉 Det finns ett good enough – att våga köra, hellre färdigt än perfekt!


4 mars 2021 – Årets första lunchträff gästades Börsdamerna av Apollonia San Contreras

Hon är kaxig.
Hon är ofiltrerad.
Hon utmanar.

👉 Apollonia San Contreras heter hon. Hon driver karriärpoden Off Topic, hon föreläser om digital marknadsföring och arbetar till vardags på Hövding som Marketing Activation Manager. Hon är också en av initiativtagarna till det kvinnliga nätverket HON Malmö.

Apollonia gästade Börsdamernas lunchmöte för att berätta om sin spännande karriär och dela sina tankar kring Millenialgenerationen och vad de egentligen drivs av. Spännande, energifyllt och fascinerande 😀

🙏Tack Apollonia och till alla som kom, vi ses snart igen 🙂

#millenials#kvinnligtnätverk#inspiration#karriär